Site icon Mert Çetin-Teknoloji Blogu

Google Drive Nedir ?

Google Drive Nedir ?

Google Drive belgelerinizi, fotoğraflarınızı ve daha bir çok şeyi Google’nin size özel sunduğu bölümde online bir şekilde saklamanızı sağlayacak uygulamadır.  Yurt dışında yaygın olarak kullanılan bu Google uygulaması ülkemizde genellikle işletme ve üniversitelerde kullanımı daha yaygın. Eğer sizde dosyalarınızın online bir ortamda tutulmasını istiyorsanız, nasıl üye olunur nasıl kullanılır. Bunların hepsinden bahsedeceğim.

Google Drive’a nasıl üye olunur ?

Google Drive ve diğer tüm Google uygulamalarını kullanmanız için Gmail hesabınızın olması ve bunun ile giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer Gmail hesabınız yok ise “Gmail Hesabı Nasıl Alınır?” yazımızı okuyarak bir hesap alabilirsiniz.

Google Drive anasayfasına gitme için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Eğer kullandığınız internet tarayıcısında Gmail hesabınız açık ise her hangi bir  işlem yapmadan Google Drive hesabınız açılacaktır. Değil ise giriş yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer daha önce bir dosya eklemesi yapmadıysanız “My Drive” klasörünüz boş olarak gelecektir. Yeni bir dosya eklemek için sol üstte bulunan “Yeni” yazan yere tıklayarak yüklemek istediğiniz dosya veya klasörü seçip yüklenmesini bekleyiniz. Yada biraz daha kolayı yüklemek istediğiniz dosyayı sürükle bırak mantığı ile Google Drive’nin açık olduğu sekmeye bırakınız ve dosyanız yüklensin. Yüklediğiniz dosyaları erişebilmek için istediğiniz bilgisayar yada cep telefonundan Google Drive hesabınıza giriş yapmanız yeterli olacaktır. Ama unutmayınız ki hesabınız sadece 15 GB saklama alanını ücretsiz sunuyor.

Google Drive Mobil Uygulaması Kullanımı

Yüklediğiniz dosyaları cep telefonunuzdan da görebilirsiniz demiştik. Bunun için tabi ki cep telefonunuzun internet tarayıcısından Google Drive ana sayfasına girmeniz yeterli olacak. Ancak daha kolay kullanım için Google Drive mobil uygulamasını da kullanabilirsiniz. Uygulamayı yüklediğinizde ilk olarak sizden bir Wi-Fi ye bağlanmanızı isteyecek. Bunun sebebi cep telefonunuzun mobil verisi yavaş ve kotasını aşmamanız için. Eğer bulunduğunuz alanda bir kablosuz ağ yok ise bu adımı atlayıp daha sonra yapabilirsiniz. Kullandığınız cep telefonu İOS ise buradan Android ise buradan Google Drive Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz.

 

 

Exit mobile version